چگونه و چه زمانی شیردهی را متوقف کنیم؟
دسامبر 10, 2023طریقه و روش نگهداری شیر مادر برای نوزاد
اکثر مادران شیرده متوجه می شوند که نگهداری مناسب شیر مادر راحت و در بعضی مواقع ضروری است. و مادران شاغل و مادرانی که مجبور هستند تا کودک خود را در مهدکودک بگذارند، نیاز دارند که این کار را بیشتر انجام دهند. و اگر شما یک مادر شاغل نیستید، ضرری ندارد که بیاموزید چگونه شیر مادر را ذخیره کنید. در این متن دستورالعمل های خاصی وجود دارد که ممکن است به تمام سوالات شما در مورد ذخیره ایمن شیر مادر پاسخ دهد
دلایل دوشیدن شیر مادر
دوشیدن شیر مادر به معنی بیرون آوردن شیر از سینه است، پس می توانید آن را برای استفاده بعدی کودک ذخیره کنید. شما می توانید شیر را با دست خود بدوشید، یا برای این کار از یک پمپ دستی یا پمپ برقی استفاده کنید. ممکن است شیر را برای هر کدام از دلایل زیر بدوشید:
- -اگر کودکتان قادر به مکیدن سینه به طور صحیح نیست.
- -اگر او یک نوزاد نارس است.
- -اگر شما و کودکتان در بیمارستان بستری هستید و نمی توانید به کودک در تمام مدت شیر بدهید.
- -اگر یک مادر شاغل هستید و باید کودک خود را به مهد کودک ببرید.
- -اگر در حال درس خواندن یا سایر تعهدات هستید.
- -اگر احساس می کنید که سینه شما ناراحت است و یا بیش از حد پر از شیر است.
- -اگر می خواهید که شیر مادر را با سایر غذاهای جامد کودک مخلوط کنید.
راههای مختلف برای دوشیدن شیر مادر
دوشیدن شیر با دست
برای دوشیدن شیر، سینه خود را با دست ماساژ داده و بفشارید.
پمپ دستی
از دست و مچ خود برای مدیریت دستگاه دستی برای پمپاژ شیر استفاده کنید.
پمپ برقی
با باتری یا با اتصال دوشاخه برق به پریز کار می کند.
مراحل دوشیدن شیر مادر
دوشیدن شیر مادر یک هنر است. اگرچه کمی زمان نیاز دارد تا این هنر را بیاموزید، اما با پیروی از مراحل ساده زیر به سرعت این کار را یاد می گیرید
دست خود را به طور کامل با آب وصابون بشویید
دستگاه پمپ شیر سینه را شسته و بطری آن را با استفاده از ماشین ظرف شویی و آب داغ شسته و آماده کنید. آنها را با یک حوله تمیز کرده تا جریان هوا آنها را خشک کند. بخش های مختلف دستگاه پمپاژ سینه را ضدعفونی کنید.
با دقت دستورالعمل های درج شده بر روی دستگاه پمپاژ را خوانده و بر اساس آن هر روز پمپ را تمیز کنید
وقتی احساس می کنید که سینه ها پر است، دوشیدن شیر را تمرین کنید. از یک سینه برای شیر دادن به کودک و از دیگری برای دوشیدن شیر با دستگاه پمپاژ استفاده کنید. وقتی کودکتان از غذا خوردن امتناع می کند، می توانید شیر را برای مدت کوتاهی بدوشید. از یک محافظ سینه برای شیردهی مناسب استفاده کنید که به راحتی اندازه نوک سینه های شما باشد
مادران شاغل می توانند به کودکان خود بیاموزند که از بطری شیر تغذیه کنند. قبل از آشنا کردن کودک با بطری شیر، باید به مدت 3 تا 4 هفته صبر کنید. اگر هر گونه مشکل دیگر در حین شیردهی دارید، با پزشک یا متخصص شیردهی مشورت کنید
وقتی از کودک خود دور می مانید، شیر سینه را هر سه ساعت یک بار بدوشید. به مدت 10 دقیقه در حین استراحت و 15 دقیقه قبل از ناهار شیر را بدوشید و از یک دستگاه پمپاژ مناسب برای این منظور استفاده کنید. انجام این کار به حفظ منبع شیر مادر کمک می کند. می توانید به کودک خود در شب و بعد از زمان کار یا در تعطیلات شیر بدهید تا منبع شیر مناسب خود را حفظ کرده و با کودک نیز پیوند عاطفی برقرار کنید.
از کدام نوع ظرف می توان برای نگهداری شیر مادر استفاده کرد؟
ممکن است برای دوشیدن شیر تلاش زیادی کنید. اکنون، باید مطمئن شوید که به طور درستی آن را ذخیره می کنید. اگر در مورد اینکه چه نوع ظرفی استفاده می کنید، گیج شده اید، باید متن زیر را بخوانید.
بطری
ظروف شیشه ای یا پلاستیکی سفت و سخت که درب آنها به خوبی بسته می شود. با این وجود، بطری های شیشه ای از بطری های پلاستیکی بهتر هستند.
ظروف را با صابون و آب گرم بشوئید. اجازه دهید که قبل از استفاده با جریان هوا خنک شوند.
همچنین می توانید از ماشین ظرف شویی و آب برای شستن بطری ها استفاده کنید.
نباید ظرف را تا لبه پر کنید، به جای آن، باید 2.5 سانتیمتر فضا در بالای ظرف بگذارید که شیر در هنگام یخ زدن، افزایش حجم پیدا می کند
بطری های پلاستیکی و اجزاء آن در هنگام یخ زدن، شکننده می شوند و ممکن است به راحتی بشکنند. در صورت عدم استفاده صحیح از بطری های شیشه ای، ممکن است شکسته شود. به عنوان مثال، وقتی میزان زیادی شیر در آن وجود دارد، کمی از آن را خالی کنید. شیر مادر را در بطری های شکسته ذخیره نکنید.
کیسه
برای ذخیره شیر مادر، کیسه های مخصوص فریز کردن شیر طراحی شده است.
تا 4 اونس (حدود 60 تا 120 میلی لیتر) شیر را در داخل یک کیسه بریزید تا در یک وعده شیر خوردن به او بدهید.
هر گونه هوایی که در بالای آن قرار دارد را خارج کنید، و حدود 2.5 سانتی متر فضای خالی ایجاد کنید که شیر در صورت انجماد، افزایش حجم پیدا می کند.
کیسه ها را در عقب فریزر نگه دارید، زیرا دمای آن قسمت به طور دائم سردتر است.
از کیسه های پلاستیکی یا ظرف های یکبار مصرف برای این کار استفاده نکنید. این کار خطر بالای آلودگی در پی دارد، و از آن مهمتر، آنها دچار نشتی می شوند و دوام خوبی ندارند. بعضی از پلاستیک ها باعث از بین رفتن مواد مغذی موجود در شیر نیز می شوند.
آب کردن یخ و حرارت دادن شیر
شیر سینه نیازی به گرم کردن ندارد. تعداد کمی از مادران ترجیح می دهند تا آن را به صورت سرد به کودک بدهند، و تعدادی از مادران ترجیح می دهند که آن را در دمای اتاق نگهداری کنند.
با ریختن آب گرم بر روی کیسه شیر و سپس قرار دادن آن در یک کاسه آب گرم، یخ شیر را ذوب کنید ظرف را در ماکروویو قرار ندهید، زیرا این کار شیر را فاسد کرده و می تواند کودک کوچک شما را بسوزاند شیر را بچرخانید و دمای آن با ریختن چند قطره بر روی کف دست امتحان کنید. این شیر باید گرم باشد، اما داغ نباشد.
می توانید از شیری که از زمان ذوب شدن آن بیشتر از 24 ساعت نگذشته باشد، استفاده کنید، و نباید مجددا آن را منجمد کنید.