چرا باید لثههای نوزاد خود را مسواک بزنم
دسامبر 5, 2023اگر کودک شما شروع به گریه کرد چه کاری باید انجام دهید؟
در حین تلاش خود باید سعی کنید متوجه شوید که کودک قصد دارد با زبان بی زبانی چه چیزی به شما بگوید. با بهره گیری از روش آزمون و خطا, کمی صبر و حوصله به راحتی کشف میکنید که کدامیک از این روش ها نسبت به سایرین برای کودک شما برتری دارند.
تمام نوزادان در زمانهای مختلف و به دلایل متفاوتی گریه میکنند. آنها از طریق گریه کردن نیازهایشان را اعلام میکنند؛
از علل شایع گریه نوزاد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1.گرسنگی
اولین چیزی که هنگام گریه کردن کودک به ذهن همه میرسد، گرسنگی است. شناختن علائم گرسنگی کمک میکند کودک خود را قبل از اینکه به مرحلۀ گریه کردن برسد تغذیه کنید.
برخی از نشانههای گرسنگی در نوزادان شامل بهانهگیری، ملچملوچ کردن، قرار دادن دست خود در دهان و جستوجوی سینۀ مادر است. جستوجوی سینه یعنی همان واکنشی که باعث میشود وقتی گونۀ نوزاد را نوازش میکنید، او سرش را به سمت دست شما برگرداند.
2.قولنج و دردهای شکمی
مشکلات شکمی مرتبط با گاز شکم یا قولنج و کولیک نوزادی میتواند به گریههای زیادی منجر شود. قولنج نوزادی،مسبب گریههایی تسلیناپذیر و متوالی کودکان است که به راحتی آرام نمیشود و علت مشخصی ندارد. همچنین اگر کودک شما پس از تغذیه بهانهگیری و گریه میکند، ممکن است نوعی درد شکمی داشته باشد.
قطرههای ضد نفخ نوزادان یا گریپ واتر ممکن است برای بهبود دلدرد نوزاد مؤثر باشد، هرچند این موضوع هنوز از نظر علمی ثابت نشده است، بنابراین لازم است قبل از استفاده از هر کدام از این داروها، تأیید و اجازۀ پزشک اطفال کودکتان را بگیرید. علل دیگر دردهای شکمی در نوزادان شامل ریفلاکس یا بازگشت اسید معده به مری، آنفلوانزای معده، آلرژی به شیر، عدم تحمل لاکتوز، یبوست و انسداد روده است که لازم است توسط پزشک بررسی شود.
3.نیاز به آروغ زدن
اگر کودک شما بعد از غذا خوردن گریه میکند، ممکن است نیاز به آروغ داشته باشد. نوزادان هنگام مکیدن سینۀ مادر یا شیشهشیر، هوا را میبلعند و اگر این هوا از معدۀ آنها خارج نشود، ممکن است ایجاد ناراحتی کند. برخی از نوزادان از داشتن هوا در شکم خود به شدت اذیت میشوند، درحالیکه برخی دیگر اصلاً آروغ نمیزنند یا نیاز زیادی به آروغ زدن هم ندارند.
4.پوشک کثیف
یکی دیگر از دلایل گریۀ نوزادان، کثیف و خیس بودن پوشکشان است. عدهای از نوزادان بعد از خیس شدن، خیلی زود به گریه میافتند و دیگر نوزادان میتوانند پوشک کثیف را برای مدتی بیشتر تحمل کنند. همچنین برای پیشگیری از حساسیت یا سوختگی لازم است همواره حواستان به تمیز بودن پوشک کودکتان باشد.
5.نیاز به خواب
در مورد موضوع خواب نوزادان، به نظر میرسد که تمام کودکان خسته باید به سادگی قادر به خوابیدن در هر زمان و هر مکانی باشند، اما این کار برای آنها کمی سختتر از آن چیزی است که شما تصور میکنید. به جای چرت زدن، کودکان ممکن است بیقرار شوند و گریه کنند، به ویژه هنگامی که بیش از حد خسته هستند.
6.نیاز به بغل یا آغوش
نوزادان نیاز زیادی به در آغوش گرفته شدن دارند. آنها دوست دارند چهرۀ پدر و مادر خود را ببینند، صدای آنها را بشنوند و به ضربان قلبشان گوش کنند و حتی میتوانند بوی منحصربهفرد پدر و مادر خود را تشخیص دهند. پس گریه کردن میتواند درخواست آنها برای در آغوش گرفته شدن باشد. نگران نباشید که با بغل کردن زیاد نوزاد، او را لوس کنید، زیرا لوس شدن یک نوزاد به خصوص در طول چند ماه اول زندگی ممکن نیست. برای استراحت دادن به دستهای خود نیز گاهی میتوانید نوزاد را در یک آغوشی کودک حمل کنید.
7.احساس سرما یا گرما
اگر کودک شما احساس سرما کند، مثلاً وقتی لباسش را درآوردهاید تا پوشکش را عوض کنید یا باسن او را با یک دستمال یا پنبۀ مرطوب تمیز میکنید، ممکن است اعتراض خود را با گریه نشان دهد. قانون کلی این است که نوزادان با پوشیدن یک لایه لباس بیشتر از لباس مورد نیاز شما راحت هستند. نوزادان، بیشتر از سرمای زیاد ابراز ناراحتی میکنند تا از گرمای زیاد و اگر سردشان شود، با شدت بیشتری گریه میکنند.
8.دندان درآوردن
دندان درآوردن میتواند دردناک باشد. برخی کودکان بیش از دیگران درد میکشند، اما همۀ آنها به احتمال زیاد در مرحلهای از دندان درآوردن گریان و بیقرار میشوند. اگر به نظر میرسد کودکتان درد میکشد و شما نمیدانید چرا، لثۀ او را با انگشت خود لمس کنید. ممکن است از کشف برآمدگی دندان در حال درآمدن کودکتان شگفتزده شوید. اولین دندان کودکان اغلب بین چهار و هفت ماهگی درمیآید، اگرچه زودتر هم میتواند اتفاق بیفتد.
9.تحریک زیاد
نوزادان از محرکهای محیط اطرافشان میآموزند، اما گاهی پردازش آن همه موضوع جدید مثل نورها، سروصدا و دست به دست شدن برایشان سخت میشود. گریه میتواند روش آنها برای اعلام خستگی باشد. برخی نوزادان از پیچیده شدن در یک پارچۀ سبک لذت میبرند.
10.تحرک کم و نیاز به سرگرمی
گریۀ یک کودک پرتوقع و خردهگیر ممکن است فقط به دلیل شخصیت اجتماعی او باشد که مشتاق دیدن جهان اطرافش است و اغلب تنها راه برای قطع هیاهو و گریۀ این نوزادان، فعال بودن و سرگرم کردن آنهاست. این مورد میتواند خستگی شیرین زیادی برای شما به دنبال داشته باشد. میتوانید نوزاد را رو به محیط بیرون و نه رو به سینۀ خودتان در یک آغوشی بگذارید تا بتواند تمام فعالیتهای اطرافش را ببیند.
چگونه کودک گریان را آرام کنیم ؟
اگر کودک شما شروع به گریه کرد چه کاری باید انجام دهید؟ یک یا چند مورد از تکنیک های زیر را آزمایش کنید تا آرامش مجددا به فرزندتان باز گردد.
در حین تلاش خود باید سعی کنید متوجه شوید که کودک قصد دارد با زبان بی زبانی چه چیزی به شما بگوید. با بهره گیری از روش آزمون و خطا و کمی صبر و حوصله به راحتی کشف میکنید که کدامیک از این روش ها نسبت به سایرین برای کودک شما برتری دارند.
– وضعیت های جدید
- کودک را به طوری که صورتش رو به پایین است بر روی ساعد خود بگذارید. در این حالت سر کودک باید نزدیک به آرنج باشد، با انگشتان خود ران های او را بگیرید.
- کودک را از پشت بر روی کف دست خود بنشانید به طوریکه کمرش به سمت سینه شما باشد. دست دیگر را به دور سینه اش بیندازید و انگشتان خود را به دور بازوهایش حلقه کنید.
- کودک را بر روی شانه خود قرار دهید، به طوریکه شکمش بر روی شانه قرار گرفته و قدری فشرده شود.
- کودک را مانند حالتی که در گهواره می خوابد در دست های خود قرار دهید و او را متناوبا از خود دور کرده و مجددا نزدیک کنید.
– حرکات موزون
- در حالیکه او را در آغوش گرفتید، آهسته به اطراف گام بردارید.
- با خم کردن زانوها به طور عمودی حرکت کنید.
- در حالی که ایستاده اید خودتان را به سمت چپ و راست یا جلو و عقب، تاب دهید.
- بر روی یک صندلی راحتی بنشینید و عقب و جلو بروید.
– گرما
- کودک را با یک پتوی گرم قنداق کنید.
- کودک را به خود نزدیک کنید تا گرمای بدنتان را احساس کند.